Onze werkwijze

  • Home
  • Onze werkwijze

Wij, Amsterdam Nautic, informeren u graag zo volledig en persoonlijk mogelijk bij de verkoop van uw boot en betrekken u stap voor stap bij het veilig en vertrouwd verkopen van uw plezierjacht. Plezier staat bij ons boven aan. Voor u als verkoper hebben wij een uitgewerkt verkoopplan die op uw boot is afgestemd voor een zo gunstig en snel mogelijke verkoop. Bij ons komt u nooit voor verrassingen te staan. Onze kosten en werkwijze zijn vooraf duidelijk. Wij nemen alleen goed onderhouden schepen in bemiddeling en adviseren potentiële kopers altijd een aankoopkeuring op elk schip wat door ons exclusief in bemiddeling is genomen. Stap voor stap wordt u geïnformeerd over veilig verkopen van uw motorboot of zeiljacht. Ons stappenplan voorziet ineen vragenlijst voor verkoper waaruit de volledige onderhoudshistorie wordt gedeeld met potentiële kopers. Duidelijkheid en openheid is ons credo in de verkoop van schepen.

Proces

Als booteigenaar doorloopt u een lang proces voordat u besluit uw geliefde boot uit handen te geven aan de jachtmakelaar. Wij herkennen dit proces als geen ander en weten dat u alle gegevens van ons nodig heeft om tot deze beslissing te komen. Vooraf is bij ons alles duidelijk m.b.t. onze kosten en diensten.
Zelf uw boot verkopen is een optie echter zult u vragen hebben over het bepalen van de vraagprijs, waar ga ik adverteren, hoe zal ik onderhandelen, taalbarrière met de buitenlandse koper, heb ik niet te maken met een oplichter en hoe herken ik dat, hoe zal ik de contracten opstellen, staat hier alles in en ben ik gedekt tegen verborgen gebreken, hoe doe ik de financiële transactie en hoe zit het met de overdracht van eigendom. Zijn al mijn scheepspapieren in orde, hoe zit het met de aflossing van de scheepshypotheek enz. De jachtmakelaar weet raad op al deze vragen gericht op uw persoonlijke situatie.

Hoogste netto resultaat

Amsterdam Nautic is gericht op het behalen van het voor u beste en hoogste netto resultaat en niet alleen voor de courtage. Het beste netto resultaat behaalt u als uw boot in de verkoophaven ligt. Dat gaat sneller en is goedkoper. In de verkoophaven heeft u een centrale plek waar kopers naar de diverse schepen komen kijken, diverse keus hebben en ook vaak tot koop overgaan in de ideale omgeving als een verkoophaven. De verkoophaven als ligplaats is goedkoper omdat u slechts per maand betaald i.p.v. een jaarligplaats in een keer te betalen vanuit uw eigen ligplaats. De verkoophaven is daarmee direct goedkoper en heeft door het centraliseren van de boten en kopers een grote voorsprong om tot verkoop te komen.
Amsterdam Nautic voorziet in beiden. Wij zijn uitgerust om vanuit eigen vertrouwde ligplaats te verkopen.
Vraag dus gerust om alle informatie die u wenst m.b.t. onze werkwijze en onze courtages die een van de scherpste zijn die in de markt verkrijgbaar zijn en bieden toch een uitgebreid service pakket die leid tot een snelle verkoop.

Tarieven en Service

Wij berekenen in overleg een vast courtage over de verkoopwaarde met een minimum van € 2.950,-  excl. BTW.  Of vraag een offerte  voor de bemiddeling van uw boot vanuit onze verkoophaven of vanuit uw eigen liglaats. Wij komen er altijd met u uit. 

  • Liggeld maandelijks tot verkoop ( vaste prijs per strekkende meter)
  • Water- en elektra incl.

Marketing

Wij bieden onze klant een uitgebreid marketingpakket aan op ca. 20 grote (inter)nationale websites. Onze jarenlange ervaring van meer dan 20 jaar en een flexibele en actieve instelling maken ons de succesvolle jachtmakelaardij waar het schip, u als koper en verkoper centraal staan. Bij Amsterdam Nautic kunt u voor een scherpe prijs uw jacht tegen een aantrekkelijke courtage snel en betrouwbaar (ver)kopen.

Geregistreerde Jachtmakelaars

Bij ons werken EMCI gecertificeerde makelaars en zijn wij lid van de Nederlandse Bond van Makelaars in schepen. Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan een van onze kantoren om nader met ons kennis te maken en om al uw vragen m.b.t. kopen of verkopen van een jacht te beantwoorden.
Wij staan graag voor u klaar.

Amsterdam Nautic, de internationale Yachtbroker met verkoophaven voor zeegaande zeiljachten en motorjachten.

Contactverzoek